Välkommen till Wimer Bike Park i Vimmerby.

En del av Biking South East, ett nätverk av cykelområden i östra Småland och på Öland. Parken utvecklas och driftas ideelt av CK Wimers styrelse och medlemmar.

Här finns cykelleder som passar både stora och små oavsett kunskapsnivå.

Hitta din favorit och testa dina "skills".

Cykelparken är öppen för alla cyklister både dag och natt.


Mer info finns på bikingsoutheast.seMossebo Flow Track Grön

Det här är en skön och grön slinga som passar de flesta oavsett erfarenhet av stigcykling. Leden fungerar även som uppvärmning/nedvarvning till turer på de lite tuffare lederna, som startar från Mossebos högsta punkt. Lätt om du tar det lugnt, svårare ju fortare du försöker cykla är vad som gäller här.
Videslätt Blå (NY 2023)

En blå svårighetsgrad innebär att denna led bjuder på lite mer utmaningar i form av backar både upp och ner, kortare stigar, smala vägar, kurvor med höga vallar, olika hopp och stenhinder.  

Leden är delvis helt nybyggd med stöd ur Allmänna Arvsfonden och LONA - Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt.

De partier som är lite svårare har alternativspår som är lite enklare. En riktigt kul och underhållande led som passar alla.
Rumhult Röd

Här ökar både längd och svårighetsgrad, så träna gärna på de lättare lederna innan du ger dig ut på Rumhult. Sköna miljöer, klurigheter, backar och tekniska stigar är vad du kan vänta dig. Mer av allt liksom, plus några sköna nedförspartier som låter dig släppa på mer fart ju bättre du lär känna leden.
XCO Röd (Ny 2023)

Wimer Bikeparks svettigaste led! Vi har letat höjder och tekniska hinder som kurvor med höga vallar, olika hopp, dropp och stenpartier allt för att skapa en led med karaktären hos en modern XCO-bana.

Leden är delvis helt nybyggd med stöd ur Allmänna Arvsfonden och LONA - Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt. Svårighetsnivån är röd, så du bör vara van cyklist, men samtidigt har du på alla svårare passager ett lättare alternativ att välja på. Var beredd på att det tar några varv på banan innan du hittar linjerna och lyckas hålla fart och flyt.
Appelkullen Svart

Det här är parkens längsta och största utmaning, som delar vissa partier med sträckningen av endurotävlingen Novemberkåsan som hållits i området. Leden bjuder på partier som utmanar och som kan ta ett tag att lära sig hitta igenom med bra fart och flyt. Med rätt teknik och erfarenhet av leden bjuder den dock på sköna fartpartier med möjligheter att hoppa och hitta alternativa linjer. Men ta det försiktigt innan du lärt känna den!
Pumptrack

En enklare Pumptrack av BMX karaktär. Här går det köra sig trött om man ligger på lite.

På baksidan av Pumptrack finns även några hopp som är värt att besöka om du gillar att flyga.
Teknikområde

Här kan du träna balansen på planka, labyrint och vippbräda.

Lär dig lyfta framhjul över stocken och köra över kanten från en liten höjd. Träna säkert på slätmark så blir du grym i skogen!